Kosovë, kush janë ‘Komandantët’ e UÇK që pas luftës peshojnë 12 milionë Euro

Ai ka deklaruar se posedon 80 përqind të aksioneve tek “Orbita” nga ku merr 1,800 euro dhe posedon gjithashtu 100 përqind të aksioneve te “Bulevardi” ku ai ka deklaruar se merr 0 euro. Shukri Buja sipas deklarimit të pasurisë ka të deponuara 2,000 mijë euro në bankat e Lipjanit.

Nga të hyrat vjetore ai ka deklaruar se merr 24,103 mijë euro nga depoja, tokat me qera, paga dhe lokali afarist.

Nuredin Lushtaku, njëri nga komandantët e UÇK-së nga Skënderaj, deputet i Kuvendit të Kosovës në legjislaturën e kaluar ka deklaruar tokë, shtëpi, truall, banesë, objekt afaristo banesor dhe kontrollim teknik të automjeteve si pasuri të paluajtshme me vlerë 2,606,000 milionë euro.

Lushtaku ka në pronësi edhe një veturë të tipit ‘Mercedes’, i cili ka vlerën 30 mijë euro kurse para të deponuara në bankë ai ka deklaruar shumën prej 9,223 euro. Tek të hyrat vjetore të Nuredin Lushtakut hyn edhe paga që e merr si deputet me vlerë prej 1,577 euro.

Anton Quni ish-komandant i luftës së Koshares, tash deputet i LDK-së në Kuvendin e Kosovës në vitin 2017 në AKK ka deklaruar banesë, shtëpi, oborr dhe loka afarist si pasuri të paluajtshme me vlerë 412 mijë euro. Kurse si pasuri të luajtshme ai ka deklaruar një BMW x5 me vlerë 15 mijë euro.

Quni ka deklaruar se ka të deponuara 2,080 euro në institucione financiare në qytetin e Prizrenit. Të hyrat vjetore të tij janë 26,351 euro, prej të cilave, 3,360 euro i merr nga pensioni i TMK-së, kurse 22,158 euro i merr nga paga si deputet në Kuvendin e Kosovës dhe 833 euro mëditje poashtu nga Kuvendi i Kosovës.

Ish-komandanti i Brigadës 138 “Agim Ramadani dhe ish- luftëtari i luftës së Koshares, Rrustem Berisha në vitin 2017 ka deklaruar pasuri të paluajtshme me vlerë 847, 375 mijë euro.

Si pasuri të paluajtshme deputeti i Kuvendit të Kosovës ka deklaruar një traktor dhe paisje të tjera bujqësore me vlerë 29,950 euro.

Vlerën prej 964 euro ai e ka deklaruar si të deponuar në institucione të ndryshme financiare në Prishtinë. Berisha si të hyra vjetore ka deklaruar 25,902 mijë euro, shumë kjo që bjen nga paga vjetore si deputet i Kuvendit të Kosovës dhe nga pensioni që e merr nga FSK-ja.

Daut Haradinaj, komandant i Brigadës 131 “Jusuf Gërvalla” në Zonën e Dukagjinit në deklarimin e pasurisë në vitin 2017 si deputet i Kuvendit të Kosovës ka deklaruar si pasuri të paluajtshme, dy shtëpi banimi me vlerë 395 mijë euro.

Një veturë me vlerë 10 mijë euro dhe dhurata të ndryshme me vlerë 16,500 euro ai i ka deklaruar tek pasuria e luajtshme. Si para të gatshme në institucione të ndryshme financiare ai ka deklaruar 7,457 euro.

Kurse të hyrat vjetore të cilat i ka deklaruar Haradinaj janë paga vjetore në Kuvendin e Kosovës me vlerë 20,206 euro, të hyrat nga qiraja e shtëpisë 27 mijë euro dhe mëditjet për udhëtimet zyrtare jashtë vendit nga Kuvendi i Kosovës me vlerë 178 euro.

Ish – lufëtari tjetër i UÇK-së, Fatmir Limaj, i njohur si komandant “Çeliku”, në kohën e luftës në Kosovë ai ka qenë komandant i Brigadës 121 “Kumanova”, e tashmë kryetar i Nismës për Kosovën dhe deputet në Kuvendin e Kosovës. Në AKK në vitin 2017 ai ka deklaruar pasuri të paluajtshme me vlerë 820 mijë euro ku llogariten një shtëpi banimi, një banesë dhe një truall.

Të hyrat vjetore të Limajt janë 16,524 euro të gjitha këto nga paga e tij si deputet i Kuvendit të Kosovës.

Loading...